Aanmelden online directories.

Het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige externe links naar je website is een belangrijk onderdeel van linkbuilding. Eén van de vele methodes om externe links te krijgen is door je website aan te melden bij verschillende online directories.

De voordelen van aanmeldingen bij online directories.

  • Snel en eenvoudig uitvoerbaar
  • Geschikte methode voor alle soorten websites
  • Betere vindbaarheid en ranking
  • Grote lijst met beschikbare online directories

Online directories, wat zijn dat?

Een online directory is eigenlijk niets meer dan een verzameling van links naar websites over een bepaald onderwerp. Er zijn algemene online directories (zoals DeTelefoongids.nl, Startpagina.nl, Justlin.nl, Linkmee.nl en Dutchdirectory.nl), maar ook specifieke online directories die gericht zijn op jouw markt of niche. Denk bijvoorbeeld aan Pethospitals.net, Dexingner.com of Iens.nl.

Vermeldingen op online directories hebben een tweeledig doel. Ten eerste maken grote zoekmachines zoals Google veel gebruik van directories om zoekresultaten te vinden. En omdat websites in online directories reeds zijn geïndexeerd en gecategoriseerd, worden deze als relevanter beschouwd en zullen ze dus een hoger ranking krijgen.

Directory vermeldingen zijn ook ideaal om meer relevante backlinks te genereren. Want bij elke vermelding wordt er natuurlijk ook een link naar je website geplaatst. Ook dit leidt weer tot een betere vindbaarheid van je website. Bij sommige online directories moet je voor een vermelding betalen, maar er zijn er ook voldoende waar dit gratis is.

Onze werkwijze.

We melden je website aan bij zoveel mogelijk algemene online directories. Daarnaast bekijken we ook of er in jouw markt specifieke online directories zijn waar je een vermelding zou kunnen krijgen. We adviseren deze methode voor alle websites die nog niet bij (voldoende) online directories zijn aangemeld.