Concurrent linkbuilding inzetten voor SEO.

Het vinden van geschikte linkpartners voor linkbuilding kan soms behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Daarom maken we ook geregeld gebruik van een tactiek die we concurrent linkbuilding noemen.

De voordelen van concurrent linkbuilding.

  • Snel sterke backlinks genereren
  • Effectieve SEO tactiek
  • Grondig vooronderzoek
  • Manuele plaatsing & toetsing

Concurrent linkbuilding, wat is dat?

Concurrent linkbuilding wordt in het vakgebied ook wel ‘links stelen’ genoemd. Het is een SEO tactiek waarbij we proberen gebruik te maken van andere websites die linken naar keywords die voor jouw website het belangrijkst zijn. Om te beginnen identificeren we welke keywords voor jouw website het belangrijkst zijn. Vervolgens bekijken we welke websites goed scoren op deze keywords, en wat voor backlinks zij hebben. Daarna onderzoeken we of het mogelijk is om ook een link op deze websites te krijgen. Op die manier kunnen we sterke backlinks verwerven. Concurrent linkbuilding kan voor allerlei soorten websites worden toegepast.

Onze werkwijze.

We pakken één van de keywords die voor jou het belangrijkst zijn, en voeren een zoekopdracht uit in Google. De websites die in de top 3 van de zoekresultaten verschijnen, hebben waarschijnlijk goede content en goede SEO. Maar dat is nog niet alles; deze websites hebben ook een backlink profiel waar Google tevreden mee is. We bekijken waar die backlinks naartoe leiden. Dan onderzoeken we of het mogelijk is om (deels) dezelfde backlinks te krijgen als zij.