Gast bloggen inzetten voor SEO.

Hoe mooi zou het zijn als je zover bent dat je als expert in je vakgebied wordt beschouwd, en anderen jou vragen om artikelen voor hen te schrijven? Het lijkt wellicht iets voor de toekomst, maar gast bloggen wordt vaker gedaan dan je denkt. En het kan een grote bijdrage leveren voor je zoekmachine optimalisatie!

De voordelen van gast bloggen.

  • Je eigen artikelen op relevante blogs
  • Optimale begeleiding bij het schrijven
  • Kwalitatief hoogwaardige backlinks
  • Vergroot zowel je reputatie als je vindbaarheid

Gast bloggen, wat is dat?

Met gast bloggen publiceer jij als gast blogger artikelen op andere blogs, met daarin links naar jouw eigen website. Dit is een zeer effectieve methode, niet alleen om een goede online reputatie op te bouwen maar ook om meer backlinks te genereren en je website beter vindbaar te maken. Mits je blogt voor relevante, goedbezochte blogs natuurlijk!

Gast bloggen is met name aan te bevelen in niches waarin veel wordt geblogd. Denk bijvoorbeeld aan mode, fitness, gezondheid, voedsel, reizen en technologie.

Onze werkwijze.

Wij leggen contact met relevante blogs, promoten jou als gast blogger en proberen het blog zover te krijgen dat je een eerste blogartikel mag publiceren. Het is natuurlijk ideaal als jij dit artikel zelf schrijft; tenslotte ben jij de expert in je vakgebied! Maar als je hier de tijd niet voor hebt, kunnen wij dit ook voor je verzorgen. We streven er in elk geval altijd naar om de kwaliteit van het blogartikel te waarborgen. Wil je wel graag zelf schrijven, dan kunnen wij je hier uiteraard bij coachen en je bruikbare tips en adviezen geven.

Om de kansen op gast bloggen te vergroten, raden we in bepaalde gevallen aan om te beginnen met het plaatsen van blog commentaar op relevante blogs.