Infographics inzetten voor SEO.

We zien de laatste jaren steeds meer infographics op het World Wide Web opduiken. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want ze werken heel erg goed. Uit onderzoek blijkt dat 90% van alle informatie die bij ons blijft hangen, gebaseerd is op visuele impact. En zeker op het internet hebben we de neiging om meer te scannen dan echt te lezen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van opvallende afbeeldingen, kleuren en content zijn infographics veel boeiender en pakkender dan alleen teksten.

De voordelen van infographics.

  • Grotere visuele impact
  • Makkelijk te delen op sociale media
  • Infographics gaan sneller viral
  • Sterke backlinks

Infographics, wat zijn dat?

Een infographic kan gedefinieerd worden als een visuele weergave van informatie. De informatie wordt op doordachte wijze verzameld en geordend en vervolgens in een begrijpelijke, snel te interpreteren grafische verzameling van teksten en afbeeldingen omgezet. Het doel van een infographic is om complexe informatie op een duidelijke en snel verwerkbare manier te presenteren.

Onze werkwijze.

We maken een aantrekkelijke infographic voor je. Deze plaatsen we vervolgens op je website. We delen de infographic op alle van toepassing zijnde social media kanalen, zodat anderen hem ook weer kunnen delen. Ook benaderen we andere websites, en bieden we de infographic aan om te publiceren – uiteraard met een backlink naar jouw website. Omdat het een afbeelding is, heb je hiermee niet het probleem dat Google je zal benadelen vanwege duplicate content. Infographics zijn in principe in elke markt toe te passen, en vooral ideaal voor ondernemers die ook een blog hebben.