Linkruil inzetten voor linkbuilding.

Linkbuilding is erg belangrijk bij zoekmachine optimalisatie (SEO). Maar soms kan het lastig zijn om de juiste linkpartners te vinden. En betaalde links zijn niet in alle gevallen gewenst. Linkruil kan een zeer efficiënte methode zijn om meer backlinks te genereren, zonder dat het je geld hoeft te kosten.

De voordelen van linkruil.

  • Grote diversiteit aan linkpartners
  • Uitsluitend links naar relevante sites
  • Strenge kwaliteitseisen
  • Met inachtneming van Google’s richtlijnen

Linkruil, wat is dat?

Linkruil is een SEO tactiek die we geregeld toepassen bij websites waar we de linkbuilding voor verzorgen. Het idee achter linkruil is dat wij vanaf onze website naar één van onze klanten linken. Als tegenprestatie linken zij weer vanaf een andere website naar een andere klant van ons. Linkruil is een uitstekende manier om meer externe links te genereren, en zo een betere positie in de zoekmachines te behalen.

Onze werkwijze.

Het is bij linkruil van essentieel belang dat er geen irrelevante links worden opgenomen; dit wordt namelijk niet gewaardeerd door Google en kan resulteren in penalty’s. Om dergelijke penalty’s te voorkomen, accepteren we niet zomaar alle links. We hebben een lijst met strenge kwaliteitseisen waar de links en de websites waar ze naartoe linken aan moeten voldoen. Zo moeten de websites waar we naar linken allemaal spamvrij zijn en zelf ook relevante backlinks hebben.