Media linkbuilding inzetten voor SEO.

Een afbeelding kan meer zeggen dan duizend woorden. En mensen zijn zeer visueel ingesteld. Afbeeldingen verrijken de content van een website en maken deze waardevoller. Ze verbeteren de algehele gebruikerservaring en verstrekken meer duidelijkheid bij tekstuele informatie. Wat niet iedereen weet is dat online afbeeldingen ook een geweldige manier zijn om meer organische links te verkrijgen. Media linkbuilding noemen we dit.

De voordelen van media linkbuilding.

  • Doorgaans een eenvoudig uitvoerbare tactiek
  • Snel te realiseren
  • Verbetert de vindbaarheid én branding
  • Manuele plaatsing en toetsing van afbeeldingen

Wat is media linkbuilding?

Media linkbuilding is een vorm van linkbuilding waarbij we afbeeldingen creëren die gerelateerd zijn aan jouw producten of diensten. Het kan hierbij gaan om foto’s, maar ook om tekeningen, illustraties, infographics en .gif bestanden. Deze afbeeldingen uploaden we vervolgens op verschillende platforms, zoals bijvoorbeeld Pinterest. De uploads worden voorzien van backlinks die naar jouw website leiden. Op die manier kunnen we meer webverkeer genereren en je ranking verbeteren.

Onze werkwijze.

Bij media linkbuilding maken we niet zomaar wat afbeeldingen je producten of diensten. We zorgen er namelijk voor dat de afbeeldingen representatief zijn voor je onderneming, en dat ze uitstralen wat jij wil overbrengen. Media linkbuilding is met name geschikt wanneer je producten een visuele aantrekkingskracht hebben. Het biedt ons namelijk ook de mogelijkheid om aan je branding te werken. Ook wanneer je al een ruime verzameling met afbeeldingen klaar hebt liggen, is deze methode zeker aan te raden.