Persberichten inzetten voor linkbuilding.

Persberichten kunnen uitstekend worden ingezet voor linkbuilding. In feite sla je met persberichten twee vliegen in één klap: meer waardevolle content op je eigen website, én meer backlinks.

De voordelen van persberichten.

  • Kwalitatief hoogwaardige persberichten
  • Meer backlinks én meer waardevolle content
  • Virale effecten mogelijk
  • Volop ruimte voor je eigen input

Over persberichten.

Eén van de grote voordelen van het inzetten van persberichten voor linkbuilding is dat persberichten ook geregeld naar andere nieuwssites worden doorgestuurd. Op die manier kun je dus meer backlinks verwerven zonder dat je hier zelf veel voor hoeft te doen.

Onze werkwijze.

We beginnen met het schrijven van een goed blogartikel, bij voorkeur aan de hand van recente statistieken of verrassende onderzoeksresultaten. We plaatsen het artikel op je website, en schrijven vervolgens een persbericht met een korte samenvatting van de inhoud van het artikel. Het persbericht (waarin we uiteraard ook een backlink opnemen naar het uitgebreidere blogartikel op je site) wordt vervolgens via de gebruikelijke kanalen verspreid. Afhankelijk van je website en doelgroep kunnen we de persberichten eventueel ook naar lokale kranten en kleine online magazines sturen, die vaak veel behoefte hebben aan nieuwe persberichten.

Deze methode is met name aan te raden als consumenten je doelgroep zijn en je met veel concurrentie te maken hebt.