Ahrefs

Ahrefs heeft een enorme database met triljoenen links van het gehele internet. Dit wordt dan ook regelmatig op een zeer efficiënte manier ververst. Ahrefs claimt dat ze de grootste database hebben.

Met de site explorer van Ahrefs is het gemakkelijk om backlinks te vinden. Door louter het domein in te voeren krijg je een uitgebreid overzicht van alle backlinks die naar je site verwijzen. Vervolgens wordt er in het dashboard een mooi backlinkprofiel getoond waarin je overzichtelijk extra informatie kan opvragen van verschillende tabbladen.

Naast de enorme bulk aan links is er ook informatie beschikbaar over de kwaliteit van de links die naar je website verwijzen. Is de link wel interessant genoeg voor jouw website (hoe is de autoriteit?) en met welke ankertekst wordt je vermeld?

Als je doorklikt vanaf het dashboard krijg je direct een overzicht van de verwijzende links en biedt de tool je de mogelijkheid om te filteren op basis van direverse criteria. Om het te vergemakkelijken heeft Ahrefs ook de optie om je data te exporteren naar PDF en Excel.

Het generen van overzichten zoals alle follow-links die naar een specifieke site verwijzen en deze info vervolgens exporteren wordt door middel van Ahrefs heel gemakkelijk. Ook worden nieuwe links zeer snel in de index meegenomen.

Ahrefs is niet louter een linkbuilding tool maar eigenlijk nog meer een SEO tool. Je kunt SEO tests uitvoeren voor sites die je hebt toegevoegd als project. Tevens geeft Ahrefs je op een overzichtelijke minimalistische manier on-page SEO. Er zijn echter voor dit specifieke vlak (on-page SEO) wel alternatieven die dit veel beter doen maar het is toch mooi meegenomen.

Met het backlinks report kan je verder de diepte in gaan dan de site explorer. Voor elke webpagina op de website is er ontzettend veel linkdata beschikbaar. Je kunt een rapportage maken voor je eigen domein of voor domeinen die je graag wilt volgen maar die niet onder jouw eigen beheer vallen.

Ahrefsf is een prima linkbuilding tool. Met een betaalbaar tarief is het voor iedereen een passende oplossing. Vanwege de gemakkelijke en overzichtelijke interface is zelfs voor de beginnende SEO-specialist als de doorgewinterde SEO agency een ontzettend waardevolle taal. Qua rapportage zou het nog wel beter kunnen maar daar heb je ook andere tools voor.

Laten we samenwerken!

Jij hebt ons gevonden en nu ben jij aan de beurt. We staan elke dag klaar om jou online beter vindbaar te maken.