Linkbuilding

Linkbuilding volgens de richtlijnen

Alles wat we doen gebeurt handmatig en volgens de richtlijnen van Google. Er zijn tal van linkbuilding technieken waarbij we snel kunnen scoren maar wij kijken liever naar de lange termijn. Voordat we aan de slag gaan bekijken we eerst waar de kansen voor onze klanten liggen. We analyseren het zoekgedrag van de doelgroep en brengen advies uit over de zoekwoorden met de meeste potentie. Vervolgens zorgen we voor een goede basis door de content aan te passen op het zoekgedrag.

Zodra de basis staat gaan we aan de slag met linkbuilden. We starten met het opstellen van een plan van aanpak waarin we alle linkmogelijkheden in kaart brengen. Vervolgens maken we een short list op basis van onze richtlijnen; we gaan alleen voor waardevolle links! Dit proces herhalen we maandelijks zodat we structureel en kwalitatief jouw website kunnen boosten.

Zo helpen we ondernemers om weer een natuurlijk linkprofiel te realiseren. Onze werkwijze is er op gericht om jouw vindbaarheid te vergroten. Niet alleen op de korte termijn, maar ook voor de toekomst.

 

Linkbuilding technieken

Er zijn ontzettend veel manier om te linkbuilden. Je hebt natuurlijk een geweldige website met ontzettend goede inhoud maar er wordt tot jouw verbazing nog niet (online) over je gesproken. Hoe kan je zelf de handen uit de mouwen steken?

 

Link reclamation

Met deze strategie zoek je online naar vermeldingen van je business. Dit kunnen bijvoorbeeld nieuwsartikelen zijn of persberichten .. noem het maar op. Vervolgens check je of er bij deze vermeldingen ook een link staat naar je website (of een relevante pagina op je website). Als dit niet het geval is dan kunnen je de webmaster benaderen en vragen we of ze een link kunnen vermelden in de tekst. Dit met de toegevoegde waarde dat lezers per direct door kunnen klikken naar de website als ze de content interessant vinden. Win Win.

 

Broken linkbuilding

Online staan er ontzettend veel links naar ontzettend veel websites. Met de strategie van broken linkbuilding ga je op zoek naar linkjes die niet meer werken maar wel binnen je branche zitten (relevantie). Als je een link hebt gevonden die niet meer werkt dan kun je de webmaster benaderen en aangeven  dat de link niet meer werkt maar dat we een geweldig alternatief hebben (en laat dat nou toevallig jouw website zijn!).

 

Linkbait

Content die zo goed / interessant is zodat externe partijen er naar gaan linken (en het wordt gedeeld). Het kan dan gaan om content met toegevoegde waarde (tips & tricks), nieuwsberichten of een bericht over iets actueels, geweldige producten en waar je die voor kan gebruiken, tools die je leven makkelijker gaan maken. Ga zo maar door. Content is koning!

 

Competitor links

Naast het feit dat je je eigen zaak fantastisch is zijn er concurrenten die dat ook vinden. Neem deze eens onder de loep: hoe scoren zij online? Waar zijn hun backlinks te vinden. Kan je hier iets van leren of beter nog: gebruiken voor nieuwe linkmogelijkheden.

 

 

 

“The objective is not to ‘make your links appear natural’;
the objective is that your links are natural.”

Matt cutts – SEO Guru

Linkruil

Linkruil is een zeer efficiënte linkbuilding tactiek om kwalitatief hoogwaardige backlinks te genereren. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we een grote diversiteit aan linkpartners bieden. En natuurlijk linken we uitsluitend naar relevante websites.

Lokale bedrijfsgidsen

Wij zorgen ervoor dat je onderneming in lokale bedrijfsgidsen wordt vermeld. Dit zorgt er niet alleen voor dat je professioneler en betrouwbaarder overkomt, maar ook dat je door Google wordt beloond met een hogere ranking in de lokale zoekresultaten.

Hoogwaardige publicaties

Publicaties op relevante externe blogs kunnen uitstekend worden ingezet voor linkbuilding. Onze SEO specialisten zorgen voor kwalitatief hoogwaardige blogartikelen met effectieve links, zodat je verzekerd bent van snelle resultaten.

Online directories

Door je website aan te melden bij verschillende online directories realiseren we niet alleen meer relevante backlinks, maar ook een hogere ranking in Google. En dat leidt automatisch tot een betere vindbaarheid. Een snelle, eenvoudig uitvoerbare vorm van linkbuilding.